Canon Colorado

Margin Settings on Colorado
Mediaverwerking in PMM
Medias delen tussen meerdere Colorado's in Calibrator
Margin Settings on Colorado

Canon Colorado Printers

De Canon Colorado biedt flexibiliteit met marges via de functie Afdrukfeedcorrectie. In het RIP-stuurprogramma kunt u kiezen uit vier margeinstellingen:

• Door media:Gebruikt de marge die is ingesteld in de Canon Media Configurator. Zie onderstaande schermafbeelding hieronder
  • Hieronder vindt u deCanon Media Configuratorgevonden in gevonden inKalibrator Kalibrator

• Geen:Er wordt geen marge toegepast.
  • Normaal:Voegt aan elke kant een marge van 13 mm toe.
  • Verbeterd:Voegt aan elke kant een marge van 17,5 mm toe. (Dit wordt standaard aanbevolen bij het gebruik van Cloud Nesting)

Bij gebruik van cloudnesting is het raadzaam om deVerbeterdmarge in de instellingen van de stuurprogramma's. Dit komt omdat cloudnesting naar deze instelling verwijst om fouten te voorkomen, vooral omdat deze niet dynamisch kan worden aangepast op basis van verschillende mediaprofielen (PMM's) of printermodellen.

Om toegang te krijgen tot dit gebied - Dubbelklik in de RIP -> dubbelklik op het Canon Colorado Driver en dit wordt geopend:

Hoe Cloud Nesting omgaat met marges voor Colorado
Cloudnesting is ontworpen om een breed scala aan printers te ondersteunen, waardoor taken op verschillende apparaten kunnen worden genesteld. Omdat het cloudsysteem niet kan voorspellen welke printer uiteindelijk vanuit elke wachtrij wordt gebruikt, wordt het standaard op de grootste marge die vereist is door een van de printers in uw wachtrij. Als bijvoorbeeld zowel een Canon Colorado als een HP Latex-printer in gebruik zijn, past de cloudnesting de grootste marge 17,5 mm toe(indien aanbevolen standaardinstelling Verbeterd is ingesteld in het stuurprogramma)voor alle taken, zelfs als ze uiteindelijk op de HP-printer worden afgedrukt, die slechts een marge van 5 mm nodig heeft.

Mediaverwerking in PMM

De Colorado-printerslijn heeft nieuwe media handling functionaliteiten die nog niet eerder zijn gezien. Daarom hebben we de kalibrator aangepast om deze nieuwe workflow te ondersteunen. In deze FAQ wordt uitgelegd hoe dit wordt geïmplementeerd met behulp van VISU-profielcreatie. MX is niet compatibel met firmware builds 1.2 en verder.

Een nieuwe mediacatalogus wordt door de printer gebruikt om mediakenmerken te identificeren. Deze mediacatalogus wordt beheerd als een 'master' door de RIP, elke wijziging wordt gesynchroniseerd van de RIP naar de printer. Daarom moeten nieuwe media-instellingen in Calibrator worden gedefinieerd voordat een nieuw profiel wordt gemaakt.

Deze veelgestelde vragen gaat ervan uit dat de printer is geconfigureerd in RIP en verbonden is met het netwerk.

VISU-profielen

In VISU is de nieuwe mediacatalogus volledig geïntegreerd. Zo kunt u uw media definiëren of kiezen aan het begin van het profileringsproces.

Stap 1 Stap 1

• Klik op het nieuwe VISU-profielpictogram
  • Kies de Océ Colorado Colorado
  • Klik op Nieuw Klik op Nieuw

Stap 2 Stap 2 Stap 2

Selecteer de media die u voor het profiel wilt gebruiken of voeg een nieuwe toe door op het +-pictogram te klikken:

Stap 3 Stap 3 Stap 3

Als een nieuw mediatype vereist is, kunt u het definiëren met behulp van het nieuwe scherm Media Creation, waarmee u uw media-instellingen kunt definiëren:

Als u op OK klikt, wordt de nieuwe media toegevoegd aan de lijst met beschikbare media en wordt het nieuwe mediatype ook naar de printer verzonden.

Vervolgens kunt u uw profiel blijven maken met behulp van het normale proces van het aanmaken van profielen.

Opmerking: controleer bij het importeren van een VISU PMM voor de Colorado eerst in de printer zijn gemaakt en vervolgens na het importeren van de PMM de media in de printerinstellingen in de modus en ontgrendel en pas deze indien nodig aan.
Pas na het afdrukken worden de mediabases gesynchroniseerd.

Medias delen tussen meerdere Colorado's in Calibrator

Wanneer u meerdere Colorado-printers van hetzelfde model hebt, worden de pmms gedeeld. Hieronder wordt beschreven hoe ook de media gedeeld kunnen worden.

How

Kalibrator Kalibrator:

• Selecteer de printer waarvoor u de media wilt toevoegen
  • Selecteer de modus van de media
  • Selecteer vervolgens het Canon Colorado Media-pictogram
    => Als de media niet aanwezig zijn in de media lijst, wordt de vraag gesteld of u deze wilt toevoegen.
  • Klik op Ja om toe te voegen.